Daugiau e-komercijos = daugiau informacijos apie produktą

Naujienos, PDS

Daugiau e-komercijos = daugiau informacijos apie produktą

Rimi turėjo atidaryti savo elektroninę parduotuvę Estijoje gegužės pabaigoje. Tačiau koronos krizė procesą pagreitino ir elektroninė parduotuvė buvo atidaryta jau balandžio 15 d. Balandžio 20 d. Tallink atidarė maisto ir būtiniausių prekių elektroninę parduotuvę. Bolt savo programoje siūlo įsigyti bakalėjos prekes. Daugelis mažmenininkų, kurie nemanė, kad elektroninė prekyba yra jų prioritetas, dabar atidarė internetines parduotuves arba netrukus tai padarys.

 

Elektroninių parduotuvių atidarymas reiškia, kad mažmenininkams reikia išsamesnių duomenų apie produktą. Įprastose parduotuvėse daugumą informacijos apie produktą galima rasti ant atspausdintos produkto etiketės, pavyzdžiui sudedamąsias dalis, maistingumo duomenis ir alergenus. Kadangi šią informaciją galima rasti ant etikečių, mažmenininkams nereikia saugoti tos pačios informacijos savo sistemose. Bet elektroninėse parduotuvėse tiekėjai privalo pateikti šiuos duomenis mažmenininkams, o jie privalo tuos duomenis pateikti vartotojams, kaip reikalauja įstatymai.

 

Dėl šios priežasties daugelis mažmenininkų pradėjo reikalauti daug daugiau duomenų apie produktus. Pavyzdžiui, Estijoje Rimi vienam produktui apibūdinti gali reikalauti iki 300 duomenų laukų. Daugeliui tiekėjų įvykdyti šiuos reikalavimus yra sudėtinga dėl įvairių priežasčių: jie gali neturėti  duomenų apie produktą vienoje sistemoje, duomenys yra pasenę, klaidingi arba jų visiškai nėra.

 

Parinkti ir įdiegti geriausią produktų duomenų valdymo sprendimą gali būti tikras iššūkis. Yra daug galimų variantų, pvz. Synkka, Validoo arba Dabas. Telema plečia šį pasirinkimą kurdama naują produktų duomenų valdymo sprendimą, skirtą būtent Baltijos mažmeninei rinkai. Telema PDS (Product Data Sync) bus sprendimas, leisiantis didmenininkams, distributoriams ar gamintojams lengvai ir efektyviai kurti, saugoti ir administruoti visus savo produkto duomenis vienoje duomenų bazėje ir saugiai keistis jais su mažmenininkais.

 

Telema PDS plėtrą remia Europos regioninės plėtros fondas per Interreg programą.

interreg logo Telema EU Flag Telema

Ši svetainė atspindi autoriaus požiūrį. Programos vadovaujančiosios institucijos nereikia, kaip ši informacija gali būti naudojama.