Telema EDI palaiko Shroomwell tarptautinį augimą

EDI, EDI Supplier klientų istorijos, Naujienos

Telema EDI palaiko Shroomwell tarptautinį augimą

Shroomwell, žinomas dėl savo inovatyvių ir sveikų produktų iš grybų, greitai tapo lyderiu žaliosios inovacijos srityje Estijoje. Nuo įkūrimo 2014 m. įmonė išsiplėtė tarptautiniu mastu, siūlydama funkcionalius grybų produktus 19-oje šalių. Jų produktų portfelis apima eliksyrus, purškalus ir tinktūras, pagamintas iš grybų kultūrų, tokių kaip Lion’s Mane, Reishi ir Shiitake.

Greitas augimas sąlygojo tam tikrus sunkumus tiekimo grandinės valdyme ir užsakymų tvarkyme. Shroomwell ieškojo sprendimo, kuris leistų automatizuoti užsakymų apdorojimą, sumažinti klaidų skaičių ir pagerinti efektyvumą.

shroomwell

Selver rekomendavo duomenų mainams naudoti Telema EDI sistemą

2020 m. gegužę, kai jų produktai buvo pradėti pardavinėti viename iš didžiausių Estijos mažmeninės prekybos tinklų Selver, duomenų mainų automatizavimas naudojant EDI tapo aktualus. EDI (Elektroniniai duomenų mainai) leidžia apdoroti kompiuteriu nuskaitomus užsakymus ir siųsti klientams kompiuteriu nuskaitomas sąskaitas.

Shroomwell (tuo metu dar žinomas kaip Chaga) pradėjo naudotis Telema internetine WEB Supplier paslauga, o 2020 m. lapkritį perėjo į kitą lygį, integruodamas savo ERP sistemą su Telema EDI Supplier paslauga. Shroomwell logistikos vadovo Terry Tamme teigimu, integracija vyko labai sklandžiai:

„Mes tuo pat metu diegėme Directo ERP gamybos ir sandėlio modulį. Iki to laiko mūsų produktų duomenys jau buvo tvarkingi, tiek produktams, tiek klientams buvo priskirti kodai. Kadangi Directo yra Telema sertifikuotas partneris, EDI įdiegimas Shroomwell buvo labai greitas ir beveik nepastebimas.“

EDI įdiegimas žymiai padidino duomenų tikslumą

Po Telema EDI įdiegimo Shroomwell pasiekė šiuos rezultatus:

  • Darbo procesų automatizavimas: rankinis užsakymų įvedimas buvo pakeistas elektroniniais duomenų mainais, sumažinant įvedimo klaidų skaičių ir atlaisvinant darbuotojų laiką.
  • Greitesnis užsakymų apdorojimas: automatinis užsakymų apdorojimas paspartina visą procesą, užtikrinant, kad sandėlis greitai ir tiksliai gautų visus reikalingus užsakymus, taip pagerinant pristatymo patikimumą.
  • Duomenų tikslumas ir skaidrumas: Elektroniniai duomenų mainai užtikrina tikslių duomenų prieinamumą ir stebėjimą realiu laiku, sumažinant klaidų skaičių ir pagerinant tiekimo grandinės skaidrumą.

Shroomwell logistikos vadovas Terry Tamm pabrėžia, kad EDI įdiegimas padarė jų darbo procesus daug sklandesnius ir leido susitelkti į svarbesnes užduotis:

„EDI sprendimą tikrai verta įsidiegti. Didėjant apimtims, tiesiog neįmanoma išvengti klaidų, susijusių su rankiniu įvedimu. Pristatymo greitis yra didesnis, nes sandėlis greičiau gauna informaciją apie komplektavimą, ir vietoje užsakymų įvedimo lieka laiko kitoms svarbioms užduotims.“

EDI skatina tarptautinį augimą

Telema EDI integracija Shroomwell sistemose buvo sėkminga, sukurdama reikšmingus operacinio efektyvumo ir duomenų tikslumo patobulinimus. Shroomwell dabar geriau pasiruošęs atitikti tarptautinės rinkos reikalavimus ir nukreipti savo išteklius į inovatyvių produktų kūrimą ir plėtrą į naujas rinkas. Pasak Tamm:

„Telema EDI sprendimas žymiai supaprastino mūsų tiekimo grandinės valdymą. Užsakymų apdorojimas dabar yra daug greitesnis ir tikslesnis, kas ypač svarbu mūsų tarptautinės plėtros kontekste.“

Shroomwell planuoja plėsti EDI panaudojimą Latvijoje ir Lietuvoje, įtraukdami dar daugiau partnerių ir optimizuodami tiekimo grandinės valdymą šiose rinkose. EDI sprendimas palaiko jų tolimesnį augimą ir tarptautinės rinkos plėtrą.

Shroomwell

Shroomwell, buvusi Chaga OÜ, yra Estijos žaliosios inovacijos įmonė, įkurta 2014 m., gaminanti sveikus produktus ir plėtojanti medicininių grybų mokslą. Jie eksportuoja funkcionalius grybų produktus į 19 šalių ir 2022 m. Estijoje įkūrė pirmąjį grybų tyrimų centrą. Shroomwell komandoje dirba daugiau nei 40 žmonių, o 2023 m. apyvarta siekė 1,7 milijono eurų. Shroomwell naudoja Directo ERP ir Telema EDISupplier sprendimus duomenų mainams su klientais.

Daugiau informacijos: Telema EDISupplier