Rico OÜ: ”Mūsų prekių asortimentas Selveryje padvigubėjo”

Klientų istorijos, Naujienos, PDS, PDS klientų istorijos

Rico OÜ: ”Mūsų prekių asortimentas Selveryje padvigubėjo”

„Pasiūlymo pateikimas tapo 10 kartų greitesnis, o dėka Telema PDS lentelių pildymas nebėra tokia erzinanti užduotis“, – sako Rico OÜ valdybos narys Reimo Nebokat.

Rico OÜ prekių asortimentą sudaro apie 200 skirtingų prekių, iš kurių 180 yra aktyviame įvairių parduotuvių asortimente. „Didžiausią Amii candles žvakių pasirinkimą galima rasti Apollo parduotuvėse, tačiau mūsų prekių asortimentas kasmet atsinaujina ir plečiasi“ – priduria Nebokat. Nuolat augantis ir kintantis asortimentas yra tik viena iš priežasčių, kodėl Rico OÜ nusprendė naudoti Telema PDS sprendimą siūlydama savo gaminius mažmeninės prekybos tinklams ir stambiems klientams.

 

Nėra vietos klaidoms

Kaip ir daugeliui kitų gamintojų, Rico įtempčiausias laikas yra Kalėdų laikotarpis. „Visoje Estijoje mes teikiame įvairius pasiūlymus prekybos tinklams ir stambiems klientams. Artėjant šventėms prie nuolatinio asortimento pasiūlymų bus įtraukti sezoniniai ir akcijiniai pasiūlymai. Žvelgiant iš parduotuvių perspektyvos, visi šie produktai taip pat  yra skirtingose kategorijose. Dar daugiau – skirtingų pasiūlymų pateikimo terminai patenka į labai trumpą laikotarpį“, – aiškina Nebokat.

„Per kelias savaites turime pateikti 10-15 akcijinių pasiūlymų. Kiekvienas klientas turi savo reikalavimus formoms ir skirtingiems asortimento produktams. „Net ir išskirtinius Excel įgūdžius turintis darbuotojas gali suklysti naudodamas “copy-paste” metodą, arba suklysti pateikiant  brūkšninį kodą, minimalų kiekį arba dar blogiau – produkto kainą“, – sako Nebokat, nurodydamas kai kuriuos skausmingus faktus.

Anksčiau pasiūlymų klaidos paaiškėdavo tik gavus pirmąjį pirkimo užsakymą iš parduotuvės. „Tačiau tada jau per vėlu daryti pakeitimus, nes pardavimai planuojami konkrečiam laikotarpiui, o užsakymų įvykdymo reikalavimai fiksuojami sutartyse. Kai mes surenkame užsakymus, klaidoms negali likti vietos“.

 

Optimizuodami tampame konkurencingi

Rico OÜ, šeimos verslui iš Haapsalu, vos per kelerius metus pavyko ženkliai padidinti savo rinkos dalį. Šiandien jų gaminių galima įsigyti daugiau nei 100 parduotuvių visoje Estijoje. Vienas iš jų sėkmės raktų yra nuolatinis procesų optimizavimas ir geriausios praktikos panaudojimas.

„Sukūrus naują verslą, labai sunku konkuruot kainomis, kadangi gamybos ir gaminių sąnaudos yra didelės. Todėl nuo pat pradžių nusprendėme investuoti į kokybę ir efektyvumą. Pradėjome gaminti aukščiausios klasės žvakes ir norėjome įdiegti geriausias praktikas  optimizuojant darbo procesus“, – jis toliau apibūdino pirmąsias įmonės dienas.

Mažai įmonei Telema PDS diegimo procesas yra paprastas. „Norėjome panaudoti geriausią produktų informacijos valdymo praktiką. Tai gali atrodyti kaip perteklinė priemonė smulkiajam verslui, bet iš tikrųjų tai turi lemiamą reikšmę. Nuolatinio automatizavimo dėka nebuvo jokių kliūčių mūsų augimui ir įėjimui į naujus prekybos tinklus“.

 

Rekomendavo Prisma

Rico OÜ su Telema paslaugomis susipažino rekomenduojant mažmeninės prekybos tinklui Prisma. „Buvo aišku, kad jei prekybos tinklai naudoja šią sistemą, turėtume diegti Telema sprendimus ir mes. Mums didžiausias Telema privalumas – jų platus tinklas. Telema sprendimus jau naudoja tūkstančiai parduotuvių ir tiekėjų, tad patogiausia buvo peršokti jau į važiuojantį  traukinį“, – paaiškino Nebokat.

Sutaupytas laikas dėl produktų duomenų (matavimo vienetų, aprašymų, pakuočių) nuoseklumo ir patogaus jų valdymo yra pagrindiniai Telema PDS  privalumai – taip sako  Nebokat. „Telema PDS dėka mes nepraleidžiame nė vieno pasiūlymo ne sezono metu.

“Dėka Telema PDS pasiūlymo rengimas tapo 10 kartų greitesnis ir lentelių pildymas nebėra varginanti užduotis. Galime greitai pasiūlyti produktus ir jaustis užtikrinti dėl duomenų tikslumo”.

 

Produktų asortimentas Selveryje padvigubėjo

Papildomai prie to, kad taupomas laikas, Rico jaučia teigiamą Telema PDS sprendimo poveikį ir apyvartos augimui. Nebokat komentuoja: „Manome, kad dėl Telema PDS sprendimo patogumo ir pasiūlymų be klaidų, mes galėjome padvigubinti savo prekių kalėdinį asortimentą Selveryje!”

 

Logiška ir patikima

Nebokat kaip Telema pranašumus nurodė malonų bendravimą su klientais ir platų siūlomų sprendimų spektrą. „Klientui Telemos produktai ir paslaugos labai lengvai suprantami. Logiški ir tuo pačiu patikimi, o tai ypač svarbu dirbant su dideliu duomenų kiekiu. Telema klientų aptarnavimas taip pat labai asmeniškas ir konkretus. Nepamenu nė karto, kai koks nors klausimas būtų likęs neišspręstas“. Be Telema PDS sprendimo, įmonė taip pat naudoja Telema EDI Supplier sprendimą, kad gautų užsakymus iš mažmeninės prekybos tinklų.

 

Apie Rico OÜ

Rico OÜ yra Haapsalu šeimos įmonė, gaminanti rankų darbo kvapniąsias žvakes ir aromatinius vaškus su prekės ženklu Amii. Rico OÜ gaminių asortimentą sudaro apie 200 skirtingų gaminių. Įmonėje iš viso dirba 6 darbuotojai ir jie naudojasi Merit Tarkvara. Per 2022 metus Rico OÜ su 100 partnerių apsikeitė daugiau nei 1800 elektroninių dokumentų.

 

Ar norėtumėte dešimt kartų greičiau pateikti pasiūlymą?

Palikite mums savo kontaktus ir mes pristatysime Telema PDS sprendimą ir jums.