W.EG. Eesti OÜ: EDI patobulino mūsų pirkimo procesą

EDI, EDI Supplier klientų istorijos, Klientų istorijos, Naujienos

W.EG. Eesti OÜ: EDI patobulino mūsų pirkimo procesą

Telema EDI Buyer įdiegimas įmonei W.EG. padėjo automatizuoti pirkimo procesą. Pasak pirkimų vadovo Bogdano Onoško, perėjimas prie elektroninių duomenų mainų sutrumpino atsargų papildymo laiką, o tai savo ruožtu padidino klientų pasitenkinimą.

W.EG. Eesti OÜ, priklausanti garsiajai Würth Group, yra pirmaujanti didmeninės prekybos elektros reikmenimis įmonė Estijoje. „Plečiantis verslui, popierinių dokumentų tvarkymas užėmė vis daugiau laiko. Akivaizdu, kad reikėjo rasti efektyvesnį būdą tokiam dideliam sandorių ir užsakymų kiekiui tvarkyti“, – komentuoja A. Onoško. Pavyzdžiui, jie norėjo elektroniniu būdu perduoti užsakymus savo didiesiems tiekėjams ABB AS ir Schneider Eesti AS. Ne mažiau svarbu buvo gauti elektroninius važtaraščius tiesiai į sandėlio valdymo sistemą.

 

Bendradarbiavimo partneris turėjo turėti didelę EDI patirtį

W.EG. Eesti OÜ pradėjo ieškoti elektroninių duomenų mainų sprendimo, kurį būtų galima integruoti su įmonės ERP sistema Axapta. „Norėjome, kad sprendimas leistų greitai ir saugiai keistis elektroniniais duomenimis su partneriais, palaikytų pirkimo užsakymų perdavimą ir patvirtinimų bei sąskaitų gavimą“, – pasakojo pirkimų vadovas. Naujuoju sprendimu įmonė norėjo pasiekti didesnį dokumentų apdorojimo efektyvumą ir tikslumą.

W.EG. Eesti OÜ sprendimą rinktis Telemą pirmiausia lėmė jos gera reputacija ir ilgametė patirtis EDI srityje. Telema pasiūlytas sprendimas geriausiai atitiko bendrovės poreikius ir reikalavimus. EDI diegimo procesas W.EG.Eesti OÜ vyko sklandžiai. Telema komanda vadovavo bendrovei viso proceso metu ir padėjo pereiti prie elektroninių duomenų mainų. Telema komanda visada buvo pasirengusi padėti įveikti techninius iššūkius, iškilusius diegiant naująjį sprendimą. Apmąstydamas EDI diegimo procesą, Onoško teigė, kad bendradarbiavimą su Telema galima apibūdinti trimis raktiniais žodžiais: „Profesionalu, patikima, efektyvu!“.

 

EDI didina klientų pasitenkinimą

Per pirmuosius šešis mėnesius nuo Telema EDI Buyer paslaugos įdiegimo 2022 m. pradžioje W.EG. Eesti OÜ dokumentų apimtis išaugo nuo 300 iki 4000 dokumentų, t. y. daugiau nei 10 kartų. Iš viso 2022 m. įmonė per EDI apsikeitė 34 000 dokumentų. Pasak Onoško, jau dabar akivaizdu, kad Telema EDI paslaugos įdiegimas pasiteisino visomis prasmėmis.

„Stebime keletą rodiklių, pavyzdžiui, elektroninių dokumentų dalį, dokumentų apdorojimo klaidų skaičių ir procesų trukmę. Laiko sąnaudos ir dokumentų tvarkymo klaidos gerokai sumažėjo, o kartu padidėjo verslo procesų efektyvumo rodikliai“, – atskleidžia pirkimų skyriaus vadovas. Be kita ko, sprendimas taupo darbuotojų laiką, nes nebereikia rankiniu būdu įvedinėti duomenų ir pastangas galima sutelkti į prasmingesnes užduotis.

Klientai taip pat patenkinti. EDI dėka įmonė galėjo pasiūlyti savo klientams geresnę klientų patirtį, nes automatizuotas keitimasis duomenimis su partneriais gerokai sutrumpino atsargų papildymo laiką.

 

Skaitmeninimas yra prioritetas

Jei paklaustumėte Onoško, ar jie rekomenduotų EDI savo bendradarbiavimo partneriams, atsakymas būtų vienareikšmis „Taip!“. Remiantis bendrovės patirtimi, EDI didina verslo procesų efektyvumą, mažina klaidų skaičių ir taupo laiką, taip pat gerina partnerių santykius. Šiuo metu bendrovė yra skaitmenizavusi 25 proc. viso užsakymų kiekio, tačiau, pasak pirkimų vadovo, artimiausiais metais planuojama pasiekti 50 proc. „EDI yra būtina priemonė šiuolaikinei įmonei, kuri nori būti konkurencinga ir efektyvi“, – priduria Onoško.

 

Apie W.EG. Eesti OÜ

W.EG. Eesti OÜ nuo 1992 m. veikia skirtingais pavadinimais ir siūlo elektros prekes statyboms, elektros tinklams, pramonei ir apšvietimui. Bendrovės prekybos tinklas apima visą Estiją, tačiau centrinis sandėlis, kuriame siūlomas daugiau kaip 6 000 gaminių asortimentas, yra Taline. Visi 116 bendrovės darbuotojų yra savo srities specialistai. Įmonės apyvarta 2022 m. siekė 60 mln. eurų. Kadangi ERP sistemą W.EG. Eesti OÜ naudoja MS Dynamics AX.

Apskaičiuokite, kiek galėtumėte sutaupyti naudodamiesi Telema EDI Buyer paslauga, arba susisiekite su mumis naudodami toliau pateiktą formą.