Vartotojai reikalauja išsamių ir patikrintų produktų duomenų

EDI, Naujienos

Vartotojai reikalauja išsamių ir patikrintų produktų duomenų

Šiandienos vartotojai reikalauja išsamios, patikimos ir patikrintos informacijos apie produktus. Tačiau pastaraisiais metais įmonėms vis sunkiau pateikti patikimus produktų duomenis. Kodėl?

  1. Reguliavimo institucijos, tokios kaip Vartotojų apsaugos tarnyba, Maisto ir veterinarijos tarnyba bei Aplinkos apsaugos departamentas, įmonėms nustato papildomus įpareigojimus teikti reikalavimus atitinkančią ir patvirtintą informaciją apie produktus.
  2. Tiekėjų informacija apie produktus yra suskaidyta tarp kelių sistemų ir departamentų.
  3. Mažmenininkai greitai ir dažnai keičia savo produktų duomenų reikalavimus.
  4. Teikti informaciją apie produktus, apjungiant tiekimo grandinės ir rinkodaros duomenis, gali būti iššūkis.

Produktų duomenų valdymas

Dažnai matome, kaip produktų duomenys visoje organizacijoje gali tapti netikslūs ir fragmentuoti tarp departamentų, o jų priežiūra kainuoja daugiau pinigų ir laiko. Šis fragmentavimas sukuria painiavą, nesusipratimą, nežinojimą, neefektyvumą, dvigubą darbą ir dideles išlaidas. Produktų duomenų kokybė paprastai yra prasta – o prasti produktų duomenys gali prisidėti prie pardavimų praradimo!

Produktų duomenų valdymas suvaidino pagrindinį vaidmenį standartizuojant procesus bei siekiant padidinti efektyvumą ir sumažinti išlaidas. Vis daugiau IT gamintojų siūlo įvairius šios problemos sprendimus. Kadangi produktų duomenų valdymas nėra pagrindinė tiekėjų ir mažmenininkų kompetencija, pasirinkti geriausią sprendimą gali būti iššūkis.

Telema PDS (Produktų duomenų sinchronizavimas) 

Telema PDS yra paslauga, leidžianti gamintojams, distributoriams ar didmenininkams lengvai ir efektyviai kurti, saugoti ir administruoti visus savo produktų duomenis vienoje duomenų bazėje. Šis sprendimas užtikrina, kad produktų duomenys yra tikslūs ir atitinkantys reikalavimus. Vartotojų teisės ir dalijimasis informacija saugiais kanalais apsaugo duomenis nuo atsitiktinio pakeitimo ar netinkamo naudojimo.

Telema PDS siūlo:

VIENTISUMĄ  – Viena “auksinė duomenų bazė”, skirta saugoti ir atnaujinti visą informaciją apie produktus, paveikslėlius ir sertifikatus, saugant išsamią viso produkto gyvavimo ciklo istoriją.

TIKSLUMĄ – informacija apie produktus visada atitinka naujausius reikalavimus. Kadangi duomenys nėra kopijuojami tarp skirtingų bazių ir lentelių, klaidų tikimybė yra sumažinta iki minimumo.

SUJUNGIAMUMĄ – PIM duomenų bazė gali būti integruota tiek su tiekėjo, tiek su pirkėjo verslo valdymo programine įranga, todėl informacijos nereikia iš naujo įvesti, kopijuoti ar siųsti el. paštu.

SAUGUMĄ – produktų informaciją keičia ir skleidžia saugiais kanalais tik įgalioti vartotojai. Visi veiksmai bus registruojami žurnale, apsaugant duomenis nuo netinkamo naudojimo.

 

Telema PDS kūrimą parėmė Europos regioninės plėtros fondas per Interreg programą.