RAKUS yra pirmoji ligoninė naudosianti Telema EDI

EDI, EDI Buyer klientų istorijos, Klientų istorijos, Naujienos

RAKUS yra pirmoji ligoninė naudosianti Telema EDI

2019 m. gruodžio mėn. Telema ir RAKUS pasirašė Telema EDI paslaugų sutartį. RAKUS („Rīgas Austrumu Klīniskā Univeristātes slimnīca“) yra didžiausia Latvijos ligoninių grupė, vienijanti 5 ligonines. Jos yra pirmosios ligoninės, įdiegsiančios EDI Latvijoje. EDI užsakymų ir EDI sąskaitų naudojimas yra didesnio jų tiekimo grandinės optimizavimo projekto dalis.

RAKUS turi daugiau nei 500 tiekėjų ir kasmet keičiasi beveik 100 000 dokumentų. Tiesioginių EDI ryšių užmezgimas su kiekvienu tiekėju nebuvo geras pasirinkimas. Telema SIA pardavimų direktorius Valdis Zītars aiškina: “RAKUS ieškojo EDI paslaugų teikėjo, turinčio ilgalaikią patirtį. Telema, sukaupusi 20 metų EDI patirtį ir turinti didelį tinklą (4500 parduotuvių ir 1200 tiekėjų), puikiai tiko”. 

RAKUS apskaitos vadovas Andris Kaktabulis paaiškina: „Elektroninių užsakymų siuntimas tiekėjams ir e-sąskaitų gavimas yra didesnio tiekimo grandinės optimizavimo projekto dalis. EDI padės mums eliminuoti klaidas ir atsakymą apie gautas prekes lyginant su užsakytomis prekėmis pateiks daug anksčiau nei šiandien. Gauti e-sąskaitą, kuri bus automatiškai perduota į buhalterinės apskaitos sistemą, yra papildomas privalumas“.

Valdis Zītars iš Telema komentuoja toliau: „FMCG rinkoje yra gana įprasta negauti visų užsakytų produktų arba gauti ne visą kiekį. Tačiau sveikatos priežiūros sektoriuje tai nėra priimtina. Gauti greitą atsakymą apie tiekimo trūkumus yra ypatingai svarbu norint pradėti ieškoti alternatyvių prekių. Šiuo atveju EDI  turi didelę vertę – informacija gali judėti pirmyn ir atgal minučių, o ne valandų ar dienų tikslumu.“

Sistema bus kuriama glaudžiai bendradarbiaujant su RGP SIA, viena didžiausių Horizon ERP aptarnavimo bendrovių Latvijoje. RGP SIA direktorius Jānis Priedītis komentuoja: „RAKUS projektą matome kaip pirmąjį žingsnį link Latvijos sveikatos priežiūros paslaugų teikėjų „edifikavimo“. Operacinė nauda ir padidėjęs transakcijų apdorojimo greitis yra labai įtikinamos priežastys įdiegti EDI. Esame pasirengę padėti visiems Horizon vartotojams EDI projektuose“.

RAKUS apskaitos vadovas Andris Kaktabulis kreipiasi į sveikatos priežiūros sektoriaus tiekėjus: „Mūsų tikslas yra iki 2020 m. pabaigos edifikuoti daugiau nei 50% mūsų užsakymų ir sąskaitų, o per trejus metus šis lygis turėtų pasiekti 95%. Mes tikime, kad mūsų tiekėjai pajus pranašumus ir norime kaip įmanoma greičiau pereiti prie šio aukštesnio komunikacijos lygio”.

Dėl didelio spaudimo mažinti sveikatos priežiūros išlaidas dabartinėje dinamiškoje aplinkoje Europos ligoninės vis dažniau imasi keletos iniciatyvų. Tiekimo grandinės sąnaudos yra taikinys, į kurį nukreiptos išlaidų optimizavimo strategijos Europos ligoninėse. Didžiausias EDI skvarbos lygis yra Jungtinėje Karalystėje (daugiau kaip 80%), po to seka Prancūzija, Beniliuksas, Danija ir Vokietija. ORDERS, ORDERSP, DESADV, RECADV ir INVOICE yra populiariausios sveikatos priežiūros EDI transakcijos Europoje.

RAKUS yra didžiausia ligoninių grupė Latvijoje, vienijanti 5 ligonines po vienu aljansu, skirta skirtingoms sveikatos priežiūros paslaugoms. Iš viso jos kartu kasmet gydo iki 100 000 pacientų.

Telema yra pirmaujanti EDI ir e-sąskaitų siuntimo operatorė Baltijos šalyse, siūlanti IT sprendimus duomenų srautų automatizavimui tiekimo grandinėje. Telema tinklu naudojasi daugiau nei 4400 parduotuvių ir daugiau nei 1200 tiekėjų. Kasmet apsikeičiama daugiau nei 18 milijonų dokumentų.

 RGP yra vienas žinomiausių Horizon ERP distributorių ir verslo procesų optimizavimo įmonių Latvijoje. Bendrovė turi didelę patirtį aptarnaudama klientus tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje.