Kodėl turėtumėte naudoti integruotą EDI, o ne Web EDI?

EDI, Naujienos

Kodėl turėtumėte naudoti integruotą EDI, o ne Web EDI?

Tiekėjai žino, kaip sunku laikytis mažmenininkų elektroninių duomenų mainų (EDI) reikalavimų. Kai kalbama apie EDI, tuomet yra dvi galimybės: Web (internetinio) portalo EDI ir integruotas EDI. Nors Web portalo EDI naujokams gali atrodyti lengvesnis pasirinkimas, pasigilinkime, kodėl integruotas EDI yra išmanesnis ir efektyvesnis pasirinkimas.

Nesant EDI tiekėjai turi rankiniu būdu įvesti el. paštu gautus užsakymus į savo sandėlio programinę įrangą. Surinkę ir supakavę prekes, jie išrašo sąskaitas pagal šiuos rankiniu būdu įvestus užsakymus. Šiame rankiniame procese ne tik užsakymų duomenų įvedimas užima daug laiko, bet ir yra didelė klaidų tikimybė.

 

Web portalo EDI

Web EDI, nuo kurio dažnai pradeda daugelis tiekėjų, suteikia galimybę greitai ir lengvai paleisti paslaugą. Tai leidžia keistis užsakymais ir sąskaitomis su mažmenininkais per internetinį portalą.

Tačiau čia yra ir paslėptų dalykų. Tiek užsakymus, tiek sąskaitas iš internetinio portalo į sandėlio sistemą vis tiek reikia perkelti rankiniu būdu! Kai tenka apdoroti daug dokumentų, šis dubliavimas sąlygoja ženklų darbo krūvį. Toks rankinis procesas ne tik reikalauja daug pastangų, bet ir potencialiai yra daugelio žmogiškųjų klaidų priežastis.

Integruotas EDI

Integruotas EDI

Integruotas EDI supaprastina visą procesą, nes jį automatizuoja, eliminuodamas duomenų įvedimą rankiniu būdu. Integruoto EDI atveju gaunami užsakymai patenka tiesiai į Jūsų sandėlio programinę įrangą kompiuteriu nuskaitomu formatu. Be to, sąskaitos gali būti generuojamos ir siunčiamos klientams tiesiai iš sandėlio programinės įrangos, visos – kompiuteriu nuskaitomu formatu. Rezultatas? Stulbinantis 90 % rankinio darbo sumažėjimas. Tai reiškia, kad Jūsų komanda turės laiko koncentruotis į svarbiausias užduotis ir ženkliai padidės bendras efektyvumas.

Vyrauja klaidinga nuomonė, kad integruotas EDI yra brangus, ilgai trunkantis ir daug pastangų reikalaujantis IT projektas. Telema jau daugiau kaip 15 metų dirba su ERP ir sandėlio programinės įrangos tiekėjais kuriant standartizuotus EDI modulius. Dėka to dabar EDI diegimas daugiau nei 40-yje skirtingų programinių įrangų visose Baltijos šalyse yra paprastas, greitas ir efektyvus. Tai tampa racionaliu pasirinkimu ir mažesnėms įmonėms.

 

Web EDI palyginimas su integruotu EDI

Apibendrinant galima teigti, kad Web EDI pasirinkimas gali atrodyti lengva išeitis, tačiau tai dažnai ne sumažina, o padidina darbo krūvį.

Telema yra tvirtai įsipareigojusi maksimaliai padidinti EDI naudą savo klientams.

Mūsų rekomendacija: įdiekite integruotą EDI, kad pajustumėte efektyvumą, sumažintumėte rankinį darbą ir iš tiesų išnaudotumėte EDI potencialą savo verslo labui.

Priimkite išmintingą sprendimą jau šiandien – pasirinkite integruotą EDI ir stebėkite savo veiklos transformaciją.

Užpildykite toliau pateiktą formą ir pradėkite savo tikrąją EDI kelionę šiandien.