EDI skatina Urban Farm augimą

EDI, EDI Supplier klientų istorijos, Klientų istorijos, Naujienos

EDI skatina Urban Farm augimą

Vertikalaus ūkininkavimo įmonė Urban Farm OÜ naudojasi Telema EDI Supplier paslauga pastaruosius kelerius metus. Įmonės įkūrėjas ir generalinis direktorius Artur Sirkel tvirtai įsitikinęs, kad spartaus įmonės augimo metu be Telema EDI sprendimo užsakymų ir sąskaitų apdorojimas būtų pareikalavęs ženkliai daugiau darbo ir būtų buvęs žymiai brangesnis.

Urban Farm OÜ savo veiklą pradėjo prieš šešerius metus ir tuo metu buvo pirmasis vertikalus ūkis Estijoje. Didžioji dalis produkcijos užauginama vietoje, mažmeninės prekybos parduotuvėse – pagrindiniame ūkyje pasėti ir sudaiginti augalai auginami šaldytuvus primenančiuose šiltnamiuose. Tai vienintelis būdas miesto gyventojams pateikti šviežiausių daigų, darant mažiausią įtaką aplinkai. Urban Farm gaminių galima įsigyti didžiuosiuose mažmenininkų tinkluose, tokiuose kaip Rimi, Selver, Kaubamaja. Kita dalis produkcijos parduodama restoranams, įskaitant abu Michelin žvaigždutėmis pažymėtus restoranus Estijoje.

Telema paslaugos buvo įdiegtos 2021 m., kartu augant gamybos apimčiai. Nors restorano OKO savininkas Tõnis Siigur rekomendavo Telemą pačioje Urban Farm veiklos pradžioje, sprendimas buvo priimtas tik vėliau. Tuomet, kai užsakymų apimtis tapo tokia didelė, kad rankinis dokumentų apdorojimas nepalikdavo darbuotojams užtektinai laiko bendravimui su klientais ar gamybos problemų sprendimui.

 

Telema EDI Supplier – greitas diegimas

Urban Farm naudoja ERP Merit Aktiva, o kadangi Merit yra geras Telema bendradarbiavimo partneris, Telema EDI Supplier diegimas buvo baigtas per savaitę. „Norėjome sprendimo, kurį galėtume įgyvendinti kaip įmanoma greičiau“, – komentuoja Sirkel.

Naudojant EDI Supplier paslaugą, pirkėjų užsakymai per Telema automatiškai patenka į Merit ERP. Tai leidžia Urban Farm nedelsiant apdoroti užsakymus neįvedant duomenų rankiniu būdu. Vėliau įmonė gali Merit sistemoje generuoti sąskaitas, kurias Telema išverčia į pirkėjams tinkamą formatą ir automatiškai perduoda į pirkėjo ERP. Dėl šio elektroninio apsikeitimo duomenimis nebereikia iš naujo įvesti duomenų nei pirkėjui, nei pardavėjui, o tai naudinga abiem šalims.

 

urban farm

Elektroniniai duomenų mainai taupo laiką ir pinigus

2021 m. įdiegus Telema EDI Supplier, Urban Farm mėnesinis dokumentų kiekis išaugo iki beveik 400 dokumentų, o transakcijų skaičius ir toliau didėja. Vien per šiuos metus Urban Farm per EDI apsikeitė 2700 dokumentų, t. y. 50 proc. daugiau nei per visus 2022 m.

„Jei visus šiuos transakcijų dokumentus į sistemą turėčiau įvesti rankiniu būdu, tai būtų milžiniška užduotis. Mano darbas įmonėje, susijęs su pardavimų ir gamybos valdymu, reiškia sėdėjimą prie kompiuterio. Labai svarbu, ar prie jo praleisiu valandą, dvi ar tris“, – pridūrė Sirkel. “Be žmogaus įsikišimo padaroma mažiau klaidų, o svarbiausia, sutaupoma nemažai lėšų.“

 

Laukiama naujų automatizavimo sprendimų

Artur Sirkel įsitikinęs, kad šiandien nuo automatizavimo neįmanoma pabėgti. Jis pabrėžia, kad automatizavimas ne tik taupo žmonių darbo laiką, bet ir mažina įvairias išlaidas, pradedant serverių infrastruktūra ir baigiant apskaitininko kompiuteriu bei stalinėmis lempomis.

Jis tikisi, kad kitų metų pavasarį įmonė greičiausiai turės apdoroti tris kartus daugiau dokumentų. Nors vasaros sodininkystės sezono metu pardavimai būna mažesni, žiemą ir pavasarį jie gerokai išauga. Sirkel jau dabar numato, kad gerokai padidės iš Telema paslaugų gaunama vertė.

Sirkel vertina Telemą kaip patikimą partnerį. “Telema yra labai malonus verslo partneris. Puikiai žinau, kokia yra jų vizija ir pozicija rinkoje.“ Jis vertina tai, kad Telema noriai nukreipia įmonę link kitų naudingų sprendimų ir programinės įrangos pasirinkimų, parodydama plačias galimybes. Žinodamas, kiek daug Telema investuoja į savo sistemų ir produktų vystymą, Sirkel įsitikinęs, kad artimiausiais metais iš Telemos galima tikėtis daug įdomių sprendimų.

Sužinokite daugiau apie EDI Supplier arba susisiekite su mumis.