Baltic Champs – auganti su robotais ir EDI

EDI, EDI Supplier klientų istorijos, Klientų istorijos, Naujienos

Baltic Champs – auganti su robotais ir EDI

Žodis “champs” tikriausiai asocijuojasi su sportu. Tačiau šis straipsnis ne apie atletikos čempionus, jis yra apie lyderius visiškai kitoje srityje. UAB “Baltic Champs” yra didžiausia bendrovė Baltijos šalyse, auginanti grybus. Ji prekiauja su daugiau nei 100 partnerių, tiekia prekes į daugiau nei 200 vietų.

Bendrovė skiria ypatingą dėmesį technologijoms ir inovacijoms kiekviename jos veiklos etape. Gamybai ji kuria dirbtiniu intelektu pagrįstą robotizuotą grybų auginimo technologiją. Tikslas yra sumažinti rizikas ir technologinio proceso trukmę bei padidinti grybų auginimo produktyvumą ir pačių grybų kokybę (skaitykite daugiau).

Nuo 2013 m. Baltic Champs taip pat naudojasi Telema EDI paslaugomis. Šiandien bendrovė keičiasi EDI dokumentais su 10 didžiausių mažmeninės prekybos įmonių, tokių kaip Maxima, Rimi, Palink, Rivona, Sanitex ir kt. Kas mėnesį virš 500 sąskaitų elektroninių dokumentų pavidalu siunčiama per Telema tinklą.

Baltic Champs finansų vadovė Daiva Norvilaitė dalijasi savo įžvalgomis: „EDI sprendimas sutaupo daug vertingo darbuotojų laiko. Daugiau nebeskenuojame pasirašytų sąskaitų, kad išsiųstume jas klientams el. paštu. Vietoj to, tik vienu paspaudimu e-sąskaitos iš mūsų verslo valdymo programos Rivilė saugiu EDI kanalu keliauja tiesiai klientams. Patogi  funkcija Rivilėje yra patvirtinimas, kad išsiųsta sąskaita pasiekė Telema tinklą. Šis pranešimas mums leidžia išvengti ginčų su klientais dėl neišsiųstų dokumentų “.

Paklausta apie ateities planus, Daiva tęsia: „2021 m. planuojame išplėsti Telema EDI panaudojimą įgyvendindami EDI užsakymų gavimą. Kadangi tai reiškia, kad nebebus rankinio duomenų įvedimo ir mažiau klaidų, mes tikimės dar didesnio laiko sutaupymo. Ir kaip visi žino, laikas yra pinigai, taigi tokiu būdu mes galėsime optimizuoti savo išlaidas“.

Baltic Champs grybų auginimo verslą pradėjo 1994 m. Per dvidešimt penkerius metus įmonė išaugo iki 550 darbuotojų ir tapo viena didžiausių kultūrinių grybų tiekėjų Europoje. Ji parduoda savo produktus ne tik Baltijos šalių mažmenininkams, bet taip pat ir didžiausiems tarptautiniams prekybos tinklams, tokiems kaip ICA, Axfood ir Coop. Bendrovės apyvarta 2020 m. siekė 34,7 mln. Eurų.