Ar EDI skirta tik didelėms įmonėms? ASBK įrodo, kad tai netiesa.

EDI, EDI Supplier klientų istorijos, Naujienos

Ar EDI skirta tik didelėms įmonėms? ASBK įrodo, kad tai netiesa.

Kartais, kai kalba pasisuka apie tiekimo grandinės automatizavimą ir elektroninius duomenų mainus (EDI), mažesnės įmonės linkusios manyti, kad tai skirta ne joms. Jos gali manyti, kad automatizavimas aktualus tik didesnėms bendrovėms, kurių pajamos siekia šimtus milijonų eurų.

UAB ASBK, oficialus VARTA distributorius Lietuvoje, sėkmingai naudojasi Telema EDI nuo 2017 m.. ASBK turi prekybos sutartis su visais didžiausiais mažmeninės prekybos tinklais Lietuvoje: Maxima, Rivona, Ermitažu, Moki veži, Helso, Pigu.lt, Getz Lietuva, Aibės Logistika ir kitais, iš viso apie 100 partnerių.

Direktorius Arvydas Grigaliūnas komentuoja: „Iš pradžių poreikis naudoti EDI kilo iš partnerių. Keletas didžiųjų mažmenininkų, su kuriais bendradarbiaujame ne vienerius metus, pradėjo naudoti EDI, siųsdami elektroniniu formatu visus užsakymus ir kitus prekybos dokumentus. Siekdami gauti naudos iš paprastesnio ir lengvesnio prekybos užsakymų apdorojimo, mes taip pat prisijungėme prie Telema EDI.“

„Kai pradėjome gauti užsakymus per Telema EDI sistemą tiesiai į mūsų ERP Rivilė, klaidų skaičius ženkliai sumažėjo. Galėjome greičiau apdoroti užsakymus, o tai kasdien sutaupo daug laiko darbuotojams“, – tęsia Arvydas Grigaliūnas.

ASBK atstovaujami produktai tiekiami regione į 170 sandėlių ir parduotuvių. Per mėnesį išsiunčiama apie 1200 sąskaitų faktūrų, iš kurių apie 85 proc. elektroniniu būdu per Telema EDI.

„Dar vienas teigiamas EDI dalykas yra tas, kad e-sąskaitomis galima keistis greitai ir patogiai. Iš Rivilės galima vienu paspaudimu išsiųsti e-dokumentą tiesiai klientams“, – aiškina Arvydas Grigaliūnas.

Įmonė yra patenkinta sprendimu automatizuoti tiekimo grandinės duomenų srautus.

„Labai vertiname Telema EDI paslaugų kokybę ir jų teikiamą naudą. Nuo diegimo proceso iki kasdienių klausimų – Telema aktyviai sprendė visas mūsų problemas. Šiandien matau ir vertinu Telemą kaip patikimą partnerį ir neabejotinai rekomenduočiau šį paslaugų tiekėją ir kitoms mažesnėms įmonėms“, – apibendrina direktorius.

UAB ASBK įkurta 2002 m. Įmonė prekiauja maitinimo elementais, apšvietimo įranga, spynomis, valymo priemonėmis, elektros instaliacija, lipniomis juostomis ir kt. ASBK dirba 10 aukštos kvalifikacijos darbuotojų, o įmonės pajamos 2022 m. siekė 2,4 mln. eurų.

Sužinokite daugiau apie Telema EDI Supplier arba susisiekite su mumis.